Хранителна пирамида

»
»

Хранете се по този начин за да постигнете целите си

1. Следете хранителните стойности не порциите - ако сте съвестни спрямо физиката си, е добре при вашето хранене да следите точната консумация на протеин, мазнини, въглехидрати както и цялостния калориен прием, а не големината на порциите. Всяка храна, която консумирате има определено количество протеин, въглехидрати и мазнини. За да изчислите какво количество от тях може да консумирате умножете телесното си тегло по цифрите посочени съответно за протеини, въглехидрати и мазнини. А те са :

-протеин от 2 до 3 грама за килограм телесно тегло ;

-въглехидрати 2 грама за килограм телесно тегло ;

-мазнини 0,8 грама за килограм телесно тегло ;

2. Направи настройки ако е необходимо - хранителните стойности и калориите са цифрите, от които трябва да започнете. Всеки атлет трябва да намери правилните стойности за тялото си. Може да експериментирате, като повишите протеина и мазнините или да наблегнете на въглехидратите, ако искате да покачите теглото си. Ако искате да понижите телесното си тегло - постепенно понижете приема на въглехидрати. Изпробвайте всяка промяна в продължение на поне седмица преди да предприемете нови поправки.

3. Спортно хранене - спортното хранене представлява консумираната храна преди, по време на и след тренировка, което може да повлияе на резултатите повече от колкото консумираната храна в останалото време от деня. Когато някой спортист е в режим на горене на телесни мазнини, се препоръчва да приема въглехидрати преди, по време на и след тренировка. Тогава въглехидратите отиват по предназначение - в мускулната тъкан. Когато спортиста цели да натрупа мускулна маса се добавят въглехидрати под формата на шейк към храненията преди и след тренировката и постепенно към други хранения за деня.

4. Мазнини - противно на общоприетото мнение, по време на диета, не е нужно да се понижава приема на мазнини. Загубата на мазнини идва най-бързо когато са намалени въглехидратите, а мазнини се използват като добър източник на енергия. Повечето от мазнините идват от храните съдържащи протеин, но и от авокадо, ядки, семена. Стремете се към 0,8 грама на килограм телесно тегло дневно.

5. Протеин - протеинът е основен компонент на мускулната тъкан, независимо каква цел гоните, консумацията му трябва да бъде висока. За повишаване на мускулна маса трябва да консумирате поне 2 грама протеин за килограм телесно тегло. В такъв случаи понижете приема на нишестени въглехидрати и увеличете консумацията на протеин, около 3 грама за килограм телесно тегло. Най-добрите източници на протеин са : пилешко месо, риба, телешко, пуешко, яйца и протеин на прах.

6. Въглехидрати - ефектът на въглехидрати върху инсулин прави въглехидратите и по-специално на вида нишестени въглехидрати - най-важният фактор при определянето на способността да трупате мускули, или да изчистите тялото си от излишни мазнини. Тоест колкото повече нишестени въглехидрати консумирате, толкова повече инсулин се освобождава. Въглехидратите, най-анаболния хормон в организма, насърчава растежа на  мускулите, но също така може да причини нежелано натрупване на мазнини. Ето защо когато изчиствате тялото си от излишни мазнини трябва да консумирате по- малко нишестени въглехидрати, за да поддържате нивата на инсулина ниски. Въглехидрати се съдържат в картофи, сладки картофи, ориз, макарони, овес, плодове и зеленчуци. Плодовете трябва да се консумират до 2 - 3 парчета дневно (излишната фруктоза се съхранява под формата на мазнини). Зелени зеленчуци могат да се ядат постоянно, независимо от целта. Консумирайте 2 грама въглехидрати на килограм телесно тегло по време на диета и 4 грама при покачване на мускулна маса.       ОБАДИ СЕ!  0885555095
ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Водещите фирми на пазара за анаболни стероиди

Alpha Pharma - Алфа Фарма Axio labs Balkan Pharmaceuticals Балкан Фарма BioTech Labs British Dragon Estopharma NASpharma
Правилно приложение на прегнил

ПРЕГНИЛ (Pregnyl) се прилага чрез мускулна инжекция. Прегнил се инжектира мускулно само от лекар или медицинска сестра.

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Хранителни добавки за бързо отслабване - ЛиДа или Мейзитанг

В последните години се заговори за натурални хранителни добавки ЛиДа Дайдайхуа и Мейзитанг.


Всички новини