Анаболи – последствия, странични ефекти

»
»

В  страните, където употребата на спортни стимуланти, анаболни андрогенни стероиди е често явление, и  анаболите са навлезли като в спорта, така и в ежедневието на бодибилдъри, атлети, обикновени хора, които искат да имат по-добра физическа форма, голяма мускулна маса, очертан релеф на мускулите често се говори и за нежеланите странични ефекти от употреба на стероиди и стероидни продукти.

Спортни стимуланти

Т.нар. спортни стимуланти или допинг препарати са познати на широката публика под името анаболи. Както всеки лекарствен продукт, приеманите стероиди и анаболи също биха могли да окажат  нежелани последствия върху организма. Нежеланите странични ефекти от стероидни продукти се получават най-често от неправилна употреба, злоупотреба или просто безцелен прием на анаболни стероиди. За да се избегне това е необходимо преди стероиден цикъл да се знае какъв стероиден  продукт ще се използва, в каква доза, кога и как ще бъде приеман,  по какъв начин – чрез орален прием под формата на таблетки, или интрамускулно чрез поставяне на инжекции. Едва след подробно запознаване с показанията и противопоказанията на анаболния препарат може да се пристъпи към употребата му.

Друго важно нещо, на което да се обърне внимание е произхода на закупените анаболни препарати. Твърде възможно е да попаднете на стероидни продукти с неясен произход,  стероиди и анаболи менте. Затова, при поръчка и купуване на анаболни андрогенни стероиди, уверете се, че са с доказан произход и от утвърдена фармацевтична компания. Всички стероидни и анаболни продукти, които ние - Спортни Стимуланти предлагаме на своите клиенти за поръчка, купуване и доставка са с доказано качество.

Въпреки това, преди да започнете прием на един или друг анаболен стероид, трябва да имате предвид най-често срещаните нежелани странични ефекти от употреба на спортни стимуланти:

1. Понижен имунитет. Приемани  в разумни граници и с правилна програма, повечето анаболни стероиди не влияят на имунната система. Когато обаче е налице злоупотреба и или приемане на спортни стимуланти и стероидни продукти за значително дълъг период от време е възможно да повлияят на ендокринната система, сърдечно съдовата система и на органите в тялото, което да доведе до понижен имунитет и податливост на инфекции.

2. Акне. Акнето е често срещан страничен ефект от употребата на анаболи. Кожата, както е известно е най-големия и мащабния орган в тялото. Затова всяко заболяване на кожата, включително акне трябва да се приема като сигнал за проблем в тялото. Доказано е, че стероидни препарати като Testosteron, Anadrol влияят негативно върху кожата и причиняват поява на акне. За разлика от тях, приемът на Promibolan, Stromba и Anavar  е значително по-щадящ кожата. Т.е. андрогенните стероиди предизвикват поява на акне. Това може да се обясни просто с механизма на действие на андрогените, веднъж попаднали в тялото. След прием на аднрогенни стероиди, те се свързват с рецепторите на мастните жлези. Мастните жлези на кожата от своя страна дават сигнал да се произвеждат повече мазнини. Каналите се уширяват, като през тях проникват повече бактерии. От това често предизвиква запушване на каналите, възпаления. Започват да се появяват пъпки, които с времето стават повече и по-големи, а в някои случаи се стига до гнойни кисти.

3. Високо кръвно налягане. Доказано е, че стероидите повишават кръвното налягане. При спортистите кръвно налягане в стойности от 140/90 се приема за напълно нормално. Препоръчва се честа проверка на кръвоното и в случай на зачестено покачване над 140/95 да се потърси консултация с лекар.

4. Гинекомастия. Понятието гинекомастия се свързва с увеличаване на млечните жлези при мъжете. Когато стероидните продукти са силно андрогенни, те ароматизират в тялото и се трансформират в женски хормон естроген. Увеличеното ниво женски хормон естроген в мъжкото тяло води до растеж на млечните жлези, съответно гърдите. Понякога се получават тумороподобни образования, които са доброкачествени тумори образования. Най-често такива образования се наблюдават под гръдното зърно.

5. Агресивност. Една голяма част от стероидите са известни с това, че предизвикват повишена агресивност. Това, естествено не е фатално. Въпреки това, голямата доза агресивност може да попречи в ежедневното общуване с хората и дори да е опасна за  здравето.  Препоръчва се, агресивното поведение са се използва правилно, като се ориентира към залата – увеличаване на тренировки, по-силно и нахъсано в дигане на тежести, по-корави тренировки. В противен случай рискувате да се превърнете в т.нар. стероидно чудовище. Същото в още по-силна степен важи за жените, които употребяват анаболи. При тях някои анаболни стероиди биха могли да трансформират за съвсем кратко време поведението и държанието, като я превърнат в жената-мъж.

6. Намалено либидо. Все още няма изследвания и проучавния, които да отговорят точно в каква степен стероидите намалят либидото. Въпреки това е ясно, че анаболите и стероидите влият върху производството на полови хормони, от където често се повлиява и половия нагон, желанието за сексуален контакти и същевременно възможността за получаване на качествена силна ерекция.

7. Увеличение на честотата на ерекциите. При някои стероидни препарати, например Тестостерон, се наблюдава увеличаване броя на ерекция.

8. Други нежелани странични ефекти – косопад, увеличена простата, промяна в цвета на кожата, промяна в гласа, поява на нежелано окосмяване при жените и др.ОБАДИ СЕ!  0885555095
ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Водещите фирми на пазара за анаболни стероиди

Alpha Pharma - Алфа Фарма Axio labs Balkan Pharmaceuticals Балкан Фарма BioTech Labs British Dragon Estopharma NASpharma
Правилно приложение на прегнил

ПРЕГНИЛ (Pregnyl) се прилага чрез мускулна инжекция. Прегнил се инжектира мускулно само от лекар или медицинска сестра.

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Хранителни добавки за бързо отслабване - ЛиДа или Мейзитанг

В последните години се заговори за натурални хранителни добавки ЛиДа Дайдайхуа и Мейзитанг.


Всички новини