За стероидите

»
»

Най-често, когато хората чуят думите «стоероид», «стероиди», «анабол», «анаболи», «анаболни стероиди» обикновно си представят негативното значение. И това е породено от факта, че се тиражират скандални ситуациите при които известни спортисти прекъсват и дори прекратяват спортната си кариера, след уличаване в употреба на забранени спортни стимуланти, положителни допинг тестовете. Също така много често се публикува информация за огромния риск върху здравето от употреба на стероиди при бодибилдъри, културисти и атлети. За да си отговорим на въпросите дали стеродите са вредни, и дали всички стероиди са вредни за здравето първо трябва да се запознаем с това какво представляват стероидите.

Под понятието стероиди са познати вид синтетични субстанции, изключително близки до мъжкия полов хормон тестостерон. Тестостеронът е този, който предизвиква проявата на типични мъжките вторични полови белези. Тестостерон е необходим в растежа и развитието на мъжките сексуални органи – пенис и тестиси. От самата си поява, стероидите са използвани като медикаменти и са предписвани от при редица заболявания и с най-разнообразни цели. На мъже, които генетично по рождение синтезират в тялото по-ниски нива тестостерон  се предписва лечение със стероиди. По този начин се постига баланс на хормоните в тялото. Съществуват и друг вид стероиди, познати като кортикостероиди. Те се прилагат при лекуване на възпаления и отоци причинени от нараняване.
Кортикостероидите се различават от анаболните стероиди.Често в последните години лекарите изписват анаболни стероиди не само на спортисти, но и на здрави млади хора, за заздравяване и по-бързо нарастване на мускулите.

Ако се употребяват без лекарска препоръка, употребата на стероиди става нелегална. Това им дава статут на специфични продукти с особен статут на пазара, и най-вече на нелегалния черен пазар.

Поръчката, купуване и доставка на анаболни стероиди става петод  формата на таблки за перорална употреба  или инжекционни разтвори, за  интрамускулно инжектират директно в мускула. Спортистите, които имат за цел бързото трупане на мускулна маса е наложително да комбинират  два или повече  вида стероиди. Тъй като стеродите се считат за опасни, лекарите не са склонни лесно да предписват стероиди.

Спортистите и трениращите хора, които използват анаболни стероиди имат конкретна цел и търсят качествен ефект.  При тези случаи, те рядко се сещат да мислят за нежелани странични ефекти от употреба на анаболи и стероиди. Най-широко разпространените негативни ефекти от стероидни препарати са промяна в хормоналния баланс на организма, косопад и оплешивяване, промяна в темперамента и настроението,  агресивност, силно окосмяване на лицето (проблем най-вече при жените),  натоварване  на черния дроб и риск от рак на черния дроб, намалено либидо или чести ерекции . Ако при правилна употреба на стероидни продукти тези нежелани странични ефекти могат да се неутрализират или сведат до минимум, то неправилната употреба и злоупотреба със спортни стимуланти, анаболи и стероди води със сигурност до промяна в баланс в хормоналните процеси в организма. При стероиден цикъл жените придобиват мъжки характеристики. Висока доза Тестостерон води не само до забележими промени в женското тяло, но се отразява и на поведението на жената. А при мъжете част от тези ефекти може да не са толкова проблемни и видими, но друг път се стига до появи на женски черти, увеличаване на млечните жлези, познато като гинекомастия, нарушена функция на черния дроб, проблеми с еднокринната система, дори смърт.

Умерената правилна употреба на анаболни стероиди като цяло не е опасна. Злоупотребата с анаболи и стероиди е проблемна и води след себе си редица увреждания на здравето ,често дори необратими. Не се препоръчва употреба на спортни стимуланти и анаболни стероиди без консултация с лекар и лекарско предписание.  Въпреки това, ако сте от хората и спортисти, решили, че мускулната маса, релефните мускули и нацепеното тяло е Ваша цел номер 1, това следете промените в тялото и здравословното си състояние. При първата поява на дискомфорт или усещане, че нещо в тялото и здравето ви не е наред трябва задължително да потърсите лекарска помощ.

Запомнете, че най-ефективни, качествени резултати, които се запазват във времето за натрупване на маса, оформяне на мускули, релефно тяло се постигат с правилна употреба и  стриктно придържане към предписаната схема и доза анаболни стероиди и спортни стимуланти.ОБАДИ СЕ!  0885555095
ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Водещите фирми на пазара за анаболни стероиди

Alpha Pharma - Алфа Фарма Axio labs Balkan Pharmaceuticals Балкан Фарма BioTech Labs British Dragon Estopharma NASpharma
Правилно приложение на прегнил

ПРЕГНИЛ (Pregnyl) се прилага чрез мускулна инжекция. Прегнил се инжектира мускулно само от лекар или медицинска сестра.

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Хранителни добавки за бързо отслабване - ЛиДа или Мейзитанг

В последните години се заговори за натурални хранителни добавки ЛиДа Дайдайхуа и Мейзитанг.


Всички новини