Лечение

»
»
»

Диагноза Гинекомастия се поставя единствено от лекар специалист след преглед и назначени изследвания на хормони тестостерон, LH, estradiol, dehydroepiandosterone, TSH, Ft4.
В съвсем леките форми на Гинекомастия лечението се свежда до упражнения и отслабване. Но при развито заболяване вариантите за лечение са два: а медикаментозно и оперативно.
Оперативно лечение се прилага когато в дългосрочен период Гинекомастята не се повлиява от медикаменти. При хирургичната интервенция се отстравянат мазнини и тъкан от млечните жлези, и ако е нобохидом излишна кожа. Целта на оперативнат намеса е да се постигне по-добър външен вид, като мъжките гърди станат по-плоски, стегнати и придобият характерния контур. Самата операция подобрява физическото, емоционалното и психическото здраве.
Медикаментозното лечение зависи от вида и степента на развитие на Гинекомастията. Медикаментите, които най-често се изплозват са:
Витекс – т.нар. Аврамово дърво. Това е билка, която инхибира производството на пролактин, предизвикано от повишени нива на естроген или специфични хормони. За съжаление Витекс е ефективен при много малък процент хора.

Нолвадекс – тамоксифен цитрат. Този препарат се свързва с естрогенните рецептори в тялото  като по този начин пречи на естрогена да се свърже с тези рецептори. В качестото си на псевдоестроген, Нолвадекс може да спре гинекомастия в ранен стадий.

4-хидрокси-андростендион - в Европа е известен като Формастен. Формастен дава добри резулати, защото действа като принуждава ароматазния ензим да се “самоунищожи. За него е необходима рецепта от лекар. Ако по някава причина това е невъзможно, тогава е по-добре да потърсите друг антиестроген като Rebound XT.

Ликвидекс и Фемара (летрозол) – Това са два нестероидни инхибитора на ароматизацията. Леквидекс и Фемара са изключително ефективни дори в доза от 0,5 до 1-2 мг дневно,  но за сметка на това са много скъпи.

Йохимбин – това е чист алкалоид от африканското дърво йохимбе. Чрез термогенен ефект своя  Йохимбин действа срещу задържането на мазнини и вода в районите около зърната. Той се използва и като средство за отслабване в комбинация  с диета и кардио.

Ацетил-Л-Карнитин – вид хранителна добавка за отслабване, известна в световен мащаб.ОБАДИ СЕ!  0885555095
ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Водещите фирми на пазара за анаболни стероиди

Alpha Pharma - Алфа Фарма Axio labs Balkan Pharmaceuticals Балкан Фарма BioTech Labs British Dragon Estopharma NASpharma
Правилно приложение на прегнил

ПРЕГНИЛ (Pregnyl) се прилага чрез мускулна инжекция. Прегнил се инжектира мускулно само от лекар или медицинска сестра.

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Хранителни добавки за бързо отслабване - ЛиДа или Мейзитанг

В последните години се заговори за натурални хранителни добавки ЛиДа Дайдайхуа и Мейзитанг.


Всички новини