Възпаления и отоци

»
»

1. Утайка, причинена от бързите естери

От химическа гледна точка съществуват бързи и бавни естери, т.е. бързо и бавноразграждащи се естери. В зависимост от скоростта на разтворимост варира и степента на разтворимост в маслен развор. Закономерността е следната: колкото по-бавно се разгражда естера, толкова по-добре се развтаря този естер в масления разтвор, в който се намира, и обратното – колкото естера е по-бързоразстворим, толкова по-слабо се разтваря в масаления разствор. Може, например да се направи сравнение межуд Тестостерон Енантат, който е много по-лесно разтворим от Тестостерон Пропионат.
За да се забави скоростта на разтворимост на етера е необходима допълнително от по-висока концентрация на Бензил-алкохол (БА). Бензил-алкохол предпазва активната съставка от разпад и утаяване. Това може да се наблюдава ясно при стероидни препарати като Винстрол и Тестостерон Суспензия. При инжектиране на масления разтвор, Бензил-алкохол се абсорбира локално от масленото депо, в близост до мястото на поставяне на инжекция. Ниската разтворимост при някои разтвори причинява  утаяване на микроскопични кристали в мускулната тъкан. Именно това утаяване на кристали води до поява на болка, втърдяване, оток и зачервяване. За да се избегнат не приятните последстивя от поставяне на инжекция анаболен андрогенен стероид се препоръчва към масления раздтор да се добави Бензил Бензоат, който спомага за разтваряне на късите активни съставки като Тестостерон Пропионат.

2. Високи количества на Бензил алкохол

Бензил алкохолът (БА) служи за увеличаване разтворимостта на естерни активни съставки. Другата негова характеристика, е че спомага да се предотврати разпространението на бактерии в масления разтвор. Повечето НЕфармацевтични производители на стероиди използват само  Бензил-алкохол като допълнително активно вещество за разтворимост, заради по-ниската му цена. Той е познат като доста враждебен към естествената флора на човешкия организъм. Много често именно Бензил-алкохол  води до появата на болка и възпаление в мястото на инжектиране на стероиди.
За да е сведе до минимум неприятния болезнен ефект от Бензил-алкохол се използват масла като: гроздово семе,  сусам и др. Стандартното препоръчително съотношение за добър резултат е от порядъка на  1:1.

3. Висока концентрация на активната съставка

Количеството на активната съставка в различните инжекционни разтвори анаболни андрогенни стероиди варира в сравнително големи, но утвърдени граници. Тя може да е от  50 до 250 мг.  Нефармацевтични компании понякога предлагат и разтвори с активна съставка по 300-400мг на 1мл. Прието е  максималното количество да е приблизително 200-250мг/мл, като се прилага  при Тестостерон Ципионат, Енантат, Омнадрен, Сустанон, Дека дураболин и др. Всяко по-високо количество активна съставка в даден стероиден разтврор изисква необходимост  от по-високи дози Бензил алкохол. Някои тестостерони като Дека и Болденон се усвояват по-бавно от организма, затова болката може да се появи едва след като Бензил-алкохол вече е усвоен от тялото. Болката отново е свързана с химичния процес на утаяване на основната съставка под формата на микроскопични кристали  в мускулната тъкан се утаи, и от там се получава усещане за подутини, оток или буца.
Тъй като по-бавните разтвори с по-голямо съдържание за 1 мл те са по-лесно разтворими в масления разтвор, то болки се получават доста по-рядко.

4. Разместване на мускулната фасция

Разместване на мускулната фасция  се получава когато количества стероиден разтвор се инжектират на едно място (повече от 2-3 мл наведнъж). Масленият разтвор избутва фасцията на мускула навън. Това избутване би могло  да разтегли  мускулната фасция или дори да я разкъса и увреди цялостта на мускулните влакна в мястото на инжектиране.
За да се избегне този тази неприятна последица от инвжектиране на големи дози стероиден разтвор се препоръчва поставяне на инжекция на различни места в разделени дози.

5. Инфекция/Абцес

Инфекцията е най-опасният страничен ефект, който може да се получи след  инжектиране на стероиден разтвор. Абцесът причинява силни болки, зачервяване, чувство на парене, втвърдяване, температура, образуване и задържане на гной и др. Най-често абцесът е капсулован и да премине без висока температура. В други случаи е значително по-сериозен, при който се налага оперативна намеса. Това би довело до прекратяване на тренировките и спортните занимания за минимум 2-3 седмици.
За да се предотврати появата на инфекция и абцес е задължително да се спазват хигиенните правила при поставяне на инжекция стероиди.  Преди и след инжектиране мястото се дезинфекцира с тампон, напоен със спирт. Всеки път трябва да се използва нова, стерилна игла и спринцовка. Преди започване на процедурата по поставяне на инжекция ръцете трябва да се измият добре.
За разлика от мастноразтворимите стероидни препарати, водоразтворимите НЕ съдържат Бензил Алкохол. Те спадат към категорията нестерилни разтвори.  Затова трябва внимателно да прецените от къде правите поръчка и купуване на водоразтворими стероиди.

Основни препоръки за предотвратяване болки от инжектиране на анаболни стероиди са:

- Разтворът се инжектира в  напълно отпуснат мускул, а не мускул в контракция;
- Не употребявайте препарати с неясен произход. Дори при най-малкото съмнение за качеството на стероидния продукт, по-добре да се откажете от употреба;
- Местата за поставяне на инжекционен разтвор се редуват;
- Маслените разтвори стават по-твърди когато за студени, затова такива стеродни разтвори не трябва да се изстудяват;
- Към Пропионат и Фенилпропионат може да добавяте Бензил Бензоат и други бързо-усвояеми активни съставки;
- Разтворът се инжектира бавно и внимателно.ОБАДИ СЕ!  0885555095
ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Водещите фирми на пазара за анаболни стероиди

Alpha Pharma - Алфа Фарма Axio labs Balkan Pharmaceuticals Балкан Фарма BioTech Labs British Dragon Estopharma NASpharma
Правилно приложение на прегнил

ПРЕГНИЛ (Pregnyl) се прилага чрез мускулна инжекция. Прегнил се инжектира мускулно само от лекар или медицинска сестра.

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Хранителни добавки за бързо отслабване - ЛиДа или Мейзитанг

В последните години се заговори за натурални хранителни добавки ЛиДа Дайдайхуа и Мейзитанг.


Всички новини