Анаболни и андрогенни стероиди

»
»

Най-ефективните средства, които предизвикват нарастване на мускулната тъкан са анаболните стероиди. Те съдържат хормони и субстанции, производни на хормони, които управляват органическите промени и предизвикват промяна в метаболизма и метаболитните процеси в организма. Когато анаболни и андрогенни стероиди  постъпят в тялото, това е сигнал с който започва нарастване на мускулите.

Причини за използване на анаболни и андрогенни стероиди?

Четири са основните причини за използване на стероиди.

1. Първата, и най-основната е нуждата от нарастване на телесната маса с темп,  който е физиологично невъзможен. Понякога това се дължи на нетърпеливост, желание за повишаване на самочувствието /по-бързо да увеличавам мускулна маса от приятелите си/, осъществяване на краткосрочна цел /да вляза във форма и да изглеждам като спортист до началото на почивката/. Тези стимули най-често мотивират поведението на начинаещите.

2. Втората причина обикновено е отсъствието на напредък и развитие при средно напредналите. Обикновено това се дължи на слаби познания, неособено добро запознаване със правилните и съвременни методи за тренировка и допълнителни суплементационни програми. Правени са проучвания, и резултатите показват категорично, че е възможно да се постигнат категорично по-добри и задоволителни резултати от тренировката с помощта на задълбочени знания и ефективно трениране, без да е необходимо да се увеличава тренировъчното време и финансовите разходи.

И двата горепосочени случай най-често познанията за правилно използване на стероиди са слаби и не се търсят алтернативните възможности.

3. Естествено, третите, които използват стероиди са професионалните спортисти и културисти, които трябва да надхвърлят достигнатите биологични граници на мускулно развитие. Те съзнателно избират спортни стимуланти и допинг, за да имат предимство пред конкурентите си, без значение от цената.

4. Четвъртата група хора, които биват наричани „стероидни пациенти” са хора с генетични недъзи, здравословни проблеми, неправилно функционираща ендокринна система и нарушен хормонален метаболизъм. Те са принудени да използват хормони и стероиди, за сведат до минимум патологичното увреждане от  малфункцията на жлезите с вътрешна секреция.

 

Принцип на действие:

 

За да се принудят чрез тренировки мускулите да растат е необходимо да се спазват стриктно стъпките от сложен комплексен процес.

Той включва:

* тренировка, при която се получава повреждане на мускулите;

* задействане на нервната система, която започва да изпраща необходимите сигнали;

* връзка хипоталамус – хипофиза  - стимулиране на ендокринната системи и контролиране на жлезите, секретиращи хормони и метаболизма;

* работа на анаболните хормони, които възбуждат транспортирането на аминокиселините, увеличават приемането им от тъканите. Това води до т.нар. анаболизъм, който се характеризира със засилване на синтеза и натрупването на протеини в мускулите.

* в последствие се стига до нарастване на мускулната тъкан.

 

Добре е да се помни, че организмът познава много добре своите капацитет, резерви, и възможности. За да премине с оптимален резултат гореизложения процес и инжектирането на анаболни и андрогенни стероиди е необходимо да се следят особеностите на всеки човек, да се предвидят някои недостатъци и според индивидуалната характеристика да се напаснат и фазите на тренировките.

 

Когато организмът е здрав, използването на спортни стимуланти и  хормонални стимули за нарастване на мускулната маса влияе върху ендокринната система и смущава естественото производството на вътрешна секреция. Когато човек е болен не може да става дума за предизвикване на смущения в еднокринната система и организма, защото те по един ли друг начин функционират проблемно. За разлика от болните, приемът на стероиди заплашва да намали потенциала за развитие при здравите хора.

Макар, че присъствието на хормони води след себе си настъпването на всички процеси от четвърта точка, както и желаното нарастване на мускули, липсват изброените преди това стъпки, тъй като приемът на анаболни и андрогенни стероиди се явява като външна намеса в стъпките на процеса.

 

По-точно:

- приемът на хормони изпраща сигнали на мозъка и тялото, и намалява производството и отделяне на собствени хормони. Този процес е познат още като приспособителен. След края на хормоналното лечение собственото количество на хормони ще бъде значително по-ниско. Като се имат предвид сложните взаимодействия и комуникиране между системите в тялото и хормоналния метаболизъм, сложните причинно-следствени връзки е невъзможно да се каже дали човек може да се върне отново към ниво на растеж преди лечението.

 

Стремежът в комбинация с хормонална принуда към безкрайно нарастване на мускулната маса би могъл да предизвика неприятни и нежелани изменения като увеличаване на сърдечния мускул, без задължителното в този случай  разширяване и на кръвоносните съдове. Възможно е разместване в балансираните ресурси на организма. Пример за това е пренасочването на наличния в тялото протеин по посока нарастване на мускулите, като това ощетява други органи. Съществува риск от активизиране на генетична и наследствена обремененост към ракови и други заболявания, които до този момент са били успешно контролирани от организма.

В литературата може да се открият и данни за токсичността на изброените средства, влиянието им върху черния дроб, сърцето, кръвоносната система и т.н.ОБАДИ СЕ!  0885555095
ЗАПИТВАНЕ
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Водещите фирми на пазара за анаболни стероиди

Alpha Pharma - Алфа Фарма Axio labs Balkan Pharmaceuticals Балкан Фарма BioTech Labs British Dragon Estopharma NASpharma
Правилно приложение на прегнил

ПРЕГНИЛ (Pregnyl) се прилага чрез мускулна инжекция. Прегнил се инжектира мускулно само от лекар или медицинска сестра.

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Хранителни добавки за бързо отслабване - ЛиДа или Мейзитанг

В последните години се заговори за натурални хранителни добавки ЛиДа Дайдайхуа и Мейзитанг.


Всички новини